Chilca cu ceapa

„Saratura saracului”, cum se spunea pestisorilor aruncati de vii, direct din navod, de pescarii de la Jurilovca in putina cu sare, poate fi o intrare foarte gustoasa daca o aranjam putin, sa fie mai atragatoare si la infatisare si la miros.

– 500 g chilca (peste marunt, marin)              – 3 cepe (rosii)

– 2 linguri otet (de preferinta de fructe)         – 1 lamaie

– 3 linguri untdelemn (de masline ar fi bine)  – 1 pumn masline

– Verdeata-patrunjel

– Chilca se scurteaza de capete, se spala si se scurge bine, apoi se pune intr-un servet la uscat

– Lamaia se taie felii

– Ceapa se taie pestisori

– Patrunjelul se toaca

– Se aseaza pestisorii in castron, se presara cu ceapa, verdeata, se orneaza cu masline si lamaie

– Se toarna ploaie otetul apoi uleiul

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *