Saramura afumata

–     4 scrumbii sarate sau afumate
–     4 cepe rosii
–     4 linguri otet de fructe
–     1 legatura patrunjel

  • Se taie scrumbia felii subtiri (ca morcovul)
  • Se asaza intr-un castron de salata
  • Se taie ceapa pestisori (sic!), se presara peste peste
  • Se toarna otetul bun si parfumat
  • Se toaca patrunjelul si se presara peste salata

Unii ii mai pun si o lingura-doua de ulei de masline – doar e salata – sa alunece, altii putina boia, pentru culoare, altii, cei cu relatii si prieteni pe alte meleaguri binecuvantate, pun, de data asta in pahare, tot ca sa alunece, o tuica de Nasaud, o palinca din aceea galbuie, facuta sub perii Mariei Tereza, unde vin ursii si se-mbata de la poama cazuta in iarba.

Dar eu am alta idee, traita si rasverificata, an de an, in Delta Dunarii: ce poate merge cu saratura, acritura si ceapa? Doar o bute de vin!

Si ce vin se poate bea cu butea? Aligote-ul de Sarica, spumegand vesel in cani, proaspat si prietenos cum nu e lumea in care traim.

Orice ai face, ai pescui, ai vedea si ai manca in Delta, daca nu incerci un BORS PESCARESC facut acolo, la mama lui, degeaba ai fost.

Sa-l lasam tot pe Radu Anton Roman sa ne spuna ca le zice tare bine

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *